ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ PLUS

Οι αεροσυμπιεστές έχουν ως σκοπό την πλήρωση της φιάλης με καθαρό αέρα υψηλής πίεσης. Ο αεροσυμπιεστής βασίζεται λίγο πολύ στο νόμο Boyle-Mariotte. ο αέρας συμπιέζεται διαδοχικά από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο πιστόνι. Με αυτή την μέθοδο η πίεση αυξάνεται διαδοχικά σε κάθε ένα από τους θαλάμους του αεροσυμπιεστή. Ο αέρας δεν μπορεί να επιστρέψει στον ίδιο θάλαμο χάρη των ανεπίστροφων βαλβίδων που υπάρχουν. Στους αεροσυμπιεστές ο αριθμός των πιστονιών ποικίλει, αλλά συνήθως σε έναν καλό συναντάμε 4 πιστόνια.
Το μέγεθος  και ο όγκος του κάθε πιστονιού ορίζει και το πόσο αέρα θα συμπιέσει.
Το κάθε στάδιο είναι εφοδιασμένο με ανακουφιστικές βαλβίδες για να προστατέψει τον αεροσυμπιεστή από τυχόν αύξηση της πίεσης. 

Η κίνηση των πιστονιών μπορεί να γίνει με δυο τρόπους.
Με κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζινοκινητήρα η πετρελαιοκινητήρα )ή με ηλεκτρικό κινητήρα. Ο εσωτερικής καύσης έχει το μειονέκτημα παραγωγής μονοξειδίου του άνθρακα, που μπορεί να εισέλθει στις φιάλες εάν η κατεύθυνση του αέρα αλλάξει η εάν η εισαγωγή είναι πολύ κοντά στην εξάτμιση. ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα την παραγωγή ελάχιστων τοξικών αερίων.
Ο αέρας μετά τον θάλαμο του τελευταίου πιστονιού κατευθύνεται  σε ένα χώρο διαστολής. Μια και η διαστολή προκαλεί και την πτώση της θερμοκρασίας του συμπιεσμένου αέρα, αυτός με την σειρά του δημιουργεί υδρατμούς οφειλόμενους στη υψηλή υγρασία. Το νερό αυτό είναι ανεπιθύμητο για ευνόητους λόγους. Και τακτικά πρέπει να αφαιρείτε από το κατάλληλο ρουμπινετο. Μετά την φάση αυτή ο αέρας διοχετεύεται στα φιλτρα. ο σκοπός τους αυτονοητος. κατακρατουν  μυρωδιές ακαθαρσίες και πλεονάζουσα υγρασία και αλλά. τέλος ο αέρας περνάει από την βαλβίδα ανακούφισης, το μανόμετρο, και τέλος στην φιαλη. Eνας αεροσυμπιεστής μπορεί να γεμίσει δυο και περισσότερες φιάλες ανάλογα τον αριθμό των εξαγωγών και το μέγεθος του αεροσυμπιεστή. Να τονισουμε οτι υπαρχουν αεροσυμπιεστες που εχουν την τεχνολογια να κανουν αυτοματη μειξη αεριων.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου